Nama Muhammad Mempunyai Rahsia Yang Sangat Luar Biasa

No Comments

Nama Muhammad Mempunyai Rahsia Yang Sangat Luar Biasa

Nama Muhammad Mempunyai Rahsia Yang Sangat Luar Biasa | Subhanallah maha besar KuasaMU.Seperti yang kita tahu nama Nabi Akhir zama adalah “Muhammad”. Terungkai rahsia di sebalik nama Muhammad, di mana banyak makna tersirat dalam kebesaran nama yang sederhana dan ringkas itu. Mungkinkah ini merupakan salah satu mukjizat atau sekadar kebetulan sahaja, bahawa ada fakta menarik di abjad/huruf-huruf yang tersusun dari nama itu.Tengok :
Nama Muhammad Mempunyai Rahsia Yang Sangat Luar Biasa 2
1. Kata Muhammad, jika kita gabungkan dalam bentuk normal mim-kha-mim-kha-dal, maka akan menjadi sebuah sketsa seorang manusia. Anda tentu sudah maklum jika sebaik-baik makhluk yang pernah diciptakan oleh Tuhan di alam semesta ini adalah MANUSIA. Dengan segala kelebihan mereka, sementara mahluk lain hanyalah haiwan, tumbuhan dan planet-planet yang penuh rahsia.
Nama Muhammad Mempunyai Rahsia Yang Sangat Luar Biasa
2. Kata Ahmad, jika kita perhatikan satu-persatu hurufnya maka huruf-huruf itu akan menggambarkan sosok orang yang sedang melakukan solat, tahukah kalian bahawa SOLAT merupakan sebaik-baik doa dan ibadah yang pernah diperintahkanNya.
Nama Muhammad Mempunyai Rahsia Yang Sangat Luar Biasa
3. Kata Muhammad jika digabungkan huruf-hurufnya maka akan memaparkan bentuk seakan-akan manusia yang sedang sujud dalam solat. Gerakan SUJUD dalam Solat merupakan inti dari semua rukun-rukunnya, kerana pada saat sujud manusia menundukkan 8 bahagian tubuhnya di bumi bukti penyerahan secara menyeluruh kepada sang pencipta.

back to top