Subhanallah! Pasir Pantai Yang Berwarna Hijau (8 Foto)

No Comments
Subhanallah! Pasir Pantai Yang Berwarna Hijau (8 Foto) | Berada di pantai merupakan satu peluang yang tidak perlu disia-siakan terutama apabila kita bersama dengan orang yang tersayang. Selain dapat menghidup udara, suasana di pantai memang cukup cantik terutama di kawasan-kawasan pesisir pantai pusat pelancongan. Secara fitrah, kita melihat pasir adalah berwarna putih kehalusan, bagaimana pula jika pasir tersebut berwarna hijau? Rasa unik bukan? Jom layan gambar pasir yang berwarna hijau di bawah ini.
pantai1
Anda boleh mencari pantai ini semasa bercuti ke Hawaii. Papakolea Beach, yang terletak berhampiran hujung selatan Pulau Besar, terkenal kerana pasir yang unik berwarna hijau zaitun.
Olivine adalah batu separa berharga. Di sini di kawasan ini-batu gunung berapi kecil hijau berasal dari kon pesisir yang mengelilingi teluk kecil. Laut menghakis batu-batu dan crushes mereka ke dalam pasir halus. Pasir adalah terlalu halus untuk dipertimbangkan sebagai batu permata, tetapi pantai seperti ini amat jarang berlaku. Jadi ia adalah hampir seperti berjalan di atas batu-batu permata

Sumber - Dairishare
pantai2
pantai3
pantai4
pantai5
pantai6
pantai7
pantai8

back to top