Gadis cantik ini minum air kelapa 7 hari lamanya, namun apa yang terjadi pada hari ke-7 amat mengejutkan

1 comment

Apa yang terjadi apabila anda minum air kelapa dalam 7 Hari?

Dipetik dari laman healthyfoodteam.com,air kelapa boleh menguatkan sistem kekebalan tubuh anda dan menghilangkan bakteria yang menyebabkan jangkitan saluran kencing, gonorea, penyakit gusi dan virus yang menyebabkan selesema, jangkitan pelbagai penyakit dan tifus.

Air kelapa dapatmeningkatkan tenaga dan pengeluaran kelenjar hormon tiroid. Air kelapa bertindak sebagai diuretik semulajadi dan sangat membantu bagi orang yang mempunyai penyakit buah pinggang. Ini akan membantu membersihkan saluran kencing dan saluran pundi kencing. Berkhasiat menghilangkan racun dan membantu memecah batu buah pinggang.

Air kelapa mengandungi jumlah serat yang tinggi,sehingga sangat baik untuk pencernaan.

Mengambil air kelapa secara teratur akan membantumenghilangkan asam lambung.

Kerana air kelapa rendah lemak, anda boleh meminumnya dalam jumlah banyak. Air kelapa akanmengurangkan nafsu makananda kerana selepas meminumnya anda akan merasa kenyang, jadi secara tak langsung membantu penurunan berat badan.

Cuba basahkan kapas atau kain dengan air kelapa dan letakkan pada kulit jika anda mempunyai jerawat, kulit berminyak atau kering. Air kelapa akanmembuat kulit lebih bersih dan segar, danpori-pori akan terbuka.Campurair kelapa dengan minyak zaitun untuk membersihkan pencernaan dan menghilangkan parasit usus.

Para ahli mendakwa bahawa air kelapa jugamembantu mengatasi beberapa masalah kesihatan semasa mengandung.Dengan hanya satu cawan air kelapa anda akanmenyeimbangkan elektrolit, sehingga anda akan terhindar dari hipertensi atau juga dikenali sebagai tekanan darah tinggi.

Ketika orang terlalu banyak minum (mabuk) sepanjang malam, mereka sering mengalami sakit kepala di pagi hari. Minumlahair kelapa untuk menghilangkan sakit kepala dan mengganti cecair yang hilang dalam badan serta mengatasi penyakit yang disebabkan daripada mabuk.

Jika anda ingin kulit anda cerah dan dilindungi sepanjang hari, minumlah satu gelas air kelapa. Jika anda kehilangan terlalu banyak tenaga dengan aktiviti fizikal yang melelahkan, anda bolehmemulihkan tenaga anda dengan air kelapa.Air kelapa akan memberikankesan positif pada setiap bahagian tubuh anda yang lelah.

Air kelapa kaya dengan anti oksidan sehingga membantu sistemkekebalan tubuh yang kuat, meningkatkan tenaga, keselamatan dari bakteria dan jangkitan, penurunan berat badan dan banyak manfaat lain.

1 comments:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Anda Mempunyai MASALAH KEWANGAN ???

Ingin Menjana DUIT PANTAS ???

KLIK SINI ===> www.DuitPantas.xyz

P/S: Peluang Keemasan Seperti Ini Jangan Dilepaskan!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

back to top